lägenheter/våningar

Om man vill investera i lägenheter eller större våningar är detta i varje fall lönsammast i Budapest, där marknaden ständigt "rör på sig". Staden har strax under 2M invånare, och flera tusen utländska företag. Man kan naturligtvis finna intressanta och vackra objekt även i de mindre städerna runt om i landet, men det kommer att bli väldigt mycket svårare att sälja av fastigheten vid investeringens slut eftersom marknaderna utanför Budapest är bra mycket mer lokala än i huvudstaden. Det är inte ovanligt att säljare behöver 2-3 år för att sälja ett bostadshus, vilket inte är vad vi letar efter när vi talar om finansiell investering.

I princip har både botten och toppen av marknaden visat sig vara intressantast att investera i, om än av helt olika skäl: På botten finner vi små ettor som är mycket eftersökta bl.a. av in- och utländska studenter (visste du t.ex. att mer än 800 svenska killar och tjejer läser i Budapest?) och genererar så returns på 8-11%, och detta i USD eller EUR om man har turen att få "rätt" hyresgäst.

EASTPROPERTY förmedlar små ettor redan från SEK 350.000 

Toppen av marknaden kännetecknas av praktfulla våningar på över 150kvm i stadens bästa lägen. Dessa lägen har bara gått uppför, även när fastighetsbubblan sprack 2007. Avigsidan med dessa fastigheter är att de bästa klippen är orestaurerade och kräver en del arbete, men även där kan EASTPROPERTY hjälpa till med professionella entreprenörer. Stora våningar på "näst bästa" adresser kan fås för en halv miljon SEK - verkligen en investering i framtiden.

EASTPROPERTY förmedlar våningar på över 150kvm redan från SEK 950.000